Nieuws

Nieuwe roep vanuit Premier League: 'Shirt met nummer 10 ligt klaar voor Neymar'

Nieuwe roep vanuit Premier League: 'Shirt met nummer 10 ligt klaar voor Neymar'

01-07-2022 12:39
1

Een nieuwe club in de geruchtenmolen rondom Neymar is opgedoken. De Braziliaanse vedette van Paris Saint-Germain wordt gelinkt aan een transfer naar het kapitaalkrachtige Newcastle United.

Doordat de club in handen is van een steenrijk Saoedisch investeringsfonds is Newcastle één van de weinige ploegen die aan de transfersom zou kunnen voldoen. Landgenoot Joelinton, actief bij The Magpies, durft al te dromen van de komst van Neymar naar het St. James' Park. "Als hij hierheen komt... Ik kan niet uitleggen wat dat voor me zou betekenen", zegt de middenvelder in de podcast Cast FC.

"Hij is een idool, een grootheid in de voetballerij. Dus, de uitnodiging staat: Ney, mocht je dit horen, je bent welkom. Ik zal voortdurend naar je toe komen rennen op het veld. Je krijgt de bal", vertelt hij met een lach. "Trainer, bel hem. Het shirt met nummer 10 ligt klaar voor hem", zegt Joelinton. Eén probleempje: de Franse dribbelkoning Allan Saint-Maximin is momenteel de houder van het rugnummer.

Ondanks een tot medio 2025 doorlopend contract zou PSG openstaan voor een verkoop van de sterspeler. De tendens heerst dat Neymar in zijn vijf seizoenen in het Parc des Princes niet heeft kunnen voldoen aan de hooggespannen verwachtingen.