Nieuws

Telegraaf tipt Ajax: dit is waarom Van de Beek een aanwinst zou zijn voor de club

Telegraaf tipt Ajax: dit is waarom Van de Beek een aanwinst zou zijn voor de club

2 maart - 17:20

Ajax zou er goed aan doen Donny van de Beek terug te halen. Dat zegt Mike Verweij van de Telegraaf in de Kick-off Podcast. Volgens de clubwatcher gaan er zelfs al geruchten dat Ajax met een transfer bezig is. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat de clubwatcher zegt over een mogelijke terugkeer van de middenvelder.  

In 2020 verruilde Van de Beek Ajax voor Manchester United. Bij de Engelse club kwam hij nauwelijks tot speelminuten. United besloot hem aan het begin van dit jaar te verhuren aan Eintracht Frankfurt. Ook dat lijkt nog geen gelukkig huwelijk te zijn voor de Nederlander.

Waarom moet Donny van de Beek terugkeren naar Ajax?

De clubwatcher van Ajax denkt dat Van de Beek op zijn best is in Amsterdam. "Misschien is hij wel hetzelfde soort speler als heel veel Bodø/Glimt-spelers. Zij functioneren alleen daar en dat geldt voor hem mogelijk bij Ajax. Misschien hoeft hij in de Eredivisie minder fit te zijn dan in de Bundesliga of Premier League. Als hij fit is en als Ajax de tijd neemt om hem klaar te stomen voor het eerste, dan zou het geen hele gekke aanwinst zijn."

Chef sport van de Telegraaf, Marcel van der Kraan, is ook te gast bij de podcast en bevestigt het beeld van Verweij. "Sommige spelers horen gewoon bij een bepaalde club thuis. Van de Beek was natuurlijk een echte Ajax-speler en ik zou het ook helemaal niet gek vinden als hij zou terugkeren."

Contractsituatie Donny van de Beek

Van de Beek speelt nu op huurbasis bij Eintracht Frankfurt. Bij de Duitse club moet hij het doen met een plek op de bank. Frankfurt heeft een optie tot koop opgenomen in het contract van de Nederlander, maar door het geringe aantal speelminuten lijkt de club deze niet te gaan lichten. Van de Beek zou hierdoor komende zomer terugkeren bij Manchester United. Bij de Red Devils staat hij nog onder contract tot 2025. Volgens Verweij wil Ajax Van de Beek overnemen van United. De club uit Amsterdam zou de speler een soort revalidatietraject aanbieden, omdat hij een lange periode geen volledige wedstrijden heeft gespeeld.