Nieuws

Dit zegt Allegri over de vierjarige schorsing van Pogba na positieve dopingtest

Dit zegt Allegri over de vierjarige schorsing van Pogba na positieve dopingtest

2 maart - 16:50 Laatste update: 20:56

Paul Pogba kreeg vorige week te horen dat hij de komende vier jaar geschorst is. De speler van Juventus mag wegens dopinggebruik vier jaar lang niet in actie komen. Juventus-trainer Massimilliano Allegri heeft voor het eerst gereageerd op de schorsing van de Fransman. VoetbalNieuws.nl zet de uitspraken voor je op een rij.

Pogba werd deze week voor vier jaar geschorst vanwege het overtreden van de dopingregels. De middenvelder werd na afloop van het duel met Udinese getest. Hieruit bleek dat hij een verhoogde testosteronwaarde had. De zaakwaarnemer van Pogba beweerde dat het hoge testosterongehalte voortkwam uit een voedingssupplement, dat door een Amerikaanse arts was voorgeschreven. Het Italiaanse dopingtribunaal ging hier niet in mee en schorste de speler voor vier jaar. De middenvelder vecht de straf nog aan.

Hoe reageerde de trainer van Juventus op de schorsing van Pogba?

Door de vier jaar lange schorsing van Pogba is de kans zeer aannemelijk dat hij zijn laatste wedstrijd voor Juventus gespeeld heeft. De schorsing kwam hard aan bij Juventus-trainer Allegri. "Het is heel verdrietig, zowel op menselijk vlak als voor het voetbal. We verliezen een buitengewone speler", zegt hij op de wekelijkse persconferentie. "Ik heb het geluk gehad met hem te mogen werken en hem te coachen. Het is moeilijk om spelers zoals hij te vinden. Hij is een fantastische jongen."