Nieuws

Wat is volgens Luuk de Jong het grootste verschil tussen Nederland en Spanje?

Wat is volgens Luuk de Jong het grootste verschil tussen Nederland en Spanje?

1 maart - 10:28

Luuk de Jong heeft in zijn carrière in verschillende buitenlandse competities gespeeld. Het meest recente buitenlandse avontuur voor de spits van PSV was in Spanje, waar hij tussen augustus 2019 en juli 2022 uitkwam voor FC Barcelona en Sevilla FC. Dit is volgens De Jong het grootste verschil tussen de Nederlandse en de Spaanse competitie.

Waar zit volgens De Jong het grootste verschil tussen Nederland en Spanje?

Toen De Jong naar Sevilla vertrok, was hij enorm onder de indruk van de cultuur in de kleedkamer, laat hij weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. "In Spanje gingen mijn ogen open", geeft de spits aan. "Daar ben je puur op je eigen professionaliteit aangewezen. Je wordt daar op afgerekend. In Spanje is het simpel: er staat een team van specialisten in dienst van de spelers en iedere speler moet zelf aangeven wat ie nodig heeft op weg naar een wedstrijd. Wil je gedurende de week extra werken aan dit of dat? Meld je maar bij de specialist op dat vlak. Het is echt maatwerk en dat beviel me uitstekend."

Volgens de aanvoerder van PSV kunnen Nederlandse clubs wel wat leren van de aanpak in Spanje. "Van mij zou het in Nederland ook standaard meer die kant op mogen, maar ik snap waarom dat niet zo simpel is. Een selectie in Spanje bestaat uit pakweg 25 spelers van gemiddeld 27 jaar oud. In Nederland is dat gemiddeld 23 jaar of zo. Alles staat dan veel meer in het teken van opleiden, van bij de hand nemen en ontdekken wat het vak inhoud", sluit de topscorer van de Eredivisie af.