Breaking news

Brekend nieuws uit Italië: Pogba jarenlang geschorst wegens gebruik van doping

Brekend nieuws uit Italië: Pogba jarenlang geschorst wegens gebruik van doping

29 februari - 13:06 Laatste update: 13:14

Paul Pogba is voor vier jaar geschorst wegens het gebruik van doping. De middenvelder van Juventus testte op 20 augustus van het vorige jaar positief na een wedstrijd tegen Udinese en moet nu voor lange tijd op de blaren zitten.

Gezien de overtreding van Pogba wilde het antidopingparket de speler voor een langdurige periode schorsen. Dat verzoek is nu ingewilligd, omdat er DHEA werd aangetroffen in het bloed van de Fransman. Het middel is een voorloper voor veel hormonen, zoals testosteron. Gezien de leeftijd van Pogba (30, bijna 31) is het nog maar de vraag of we hem ooit terug gaan zien in het profvoetbal.

Onlangs werd al duidelijk dat de uitkomst van het onderzoek niet belangrijk zou zijn voor Juventus. De club uit Turijn mikt er op om het contract dat nog tot 2026 loopt te verscheuren. Lang heeft De Oude Dame niet kunnen genieten van de terugkeer van de wereldkampioen. Blessures aan de knie en nu het dopinggebruik overschaduwen deze tweede periode in Italië.

Wellicht is het dus gedaan met de carrière van Pogba, waar hij toch wel wat hoogtepunten in heeft bereikt. In 2018 werd de middenvelder wereldkampioen van Frankijk op het toernooi in Rusland.