Nieuws

Dit is waarom NEC van de bekerkeeper afstapt in de halve finale van de KNVB Beker

Dit is waarom NEC van de bekerkeeper afstapt in de halve finale van de KNVB Beker

27 februari - 12:20 Laatste update: 12:20

Normaliter is Robin Roefs de bekerkeeper voor NEC Nijmegen, maar trainer Rogier Meijer kiest voor de halve finale tegen SC Cambuur voor Jasper Cillessen tussen de palen. Waarom wordt de bekerkeeper gepasseerd in Leeuwarden? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Waarom staat Cillessen op doel bij NEC in de beker?

De reden dat Cillessen de doelman is tegen SC Cambuur, is niet ingewikkeld: trainer Meijer vindt dat het tijd is om voor zijn beste elf spelers te kiezen voor de halve finale. De Nijmegenaren zijn slechts twee overwinningen verwijderd van de KNVB Beker en daarom wil Meijer geen onnodige risico's nemen. "Voor de club is het voor het eerst sinds bijna 25 jaar dat we de bekerfinale kunnen halen. Dan vind ik dat de eerste keeper moet keepen", zegt de trainer over zijn keuze op het persmoment richting het duel.

NEC won de afgelopen drie keer dat er in het Cambuur Stadion werd gespeeld, maar is minder gelukkig in de KNVB Beker. De Nijmegenaren stonden het vaakst in de finale zonder ook maar één keer te winnen. In de bekertoernooien van 1972/1973, 1982/1983, 1993/1994 en 1999/2000 werd de finale gehaald, maar ook verloren.