Nieuws

Zo kijkt Wijndal terug op zijn plotselinge vertrek bij Ajax afgelopen zomer

Zo kijkt Wijndal terug op zijn plotselinge vertrek bij Ajax afgelopen zomer

24 februari - 10:57

Owen Wijndal maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Ajax naar Royal Antwerp. De linksback moest vertrekken nadat de Amsterdammers Borna Sosa binnenhaalden. Dit is hoe de verdediger zelf terugkijkt op zijn plotselinge vertrek. 

Hoe kijkt Wijndal terug op zijn vertrek bij Ajax?

"Ik wilde natuurlijk spelen bij Ajax. Dat was mijn eerste intentie", geeft Wijndal aan in gesprek met Ajax Showtime. "Toen haalde Ajax Gaston Ávila op bij Antwerp. Het is ook niet erg als er concurrentie komt. Die wil ik echt wel aangaan. Ik wilde blijven en laten zien dat ik in de basis hoor", stelt de verdediger zich strijdlustig op. Door zijn prestaties in de voorbereiding wist de linkspoot geen basisplaats te veroveren in Amsterdam.

Toch ging niet alles zoals gepland voor Wijndal. "Op de laatste dag van de transferperiode kwam er echter nog een linksback. Sosa kwam van Stuttgart. Toen dacht ik van: 'Had mij dat even gezegd.' Ik weet ook wel dat dat niet verplicht is, maar als je elkaar haast iedere dag ziet, kon je wel zeggen: 'Owen, we zijn bezig om nog een linksback te halen, het is misschien handig als je verder kijkt.' Dat zou ik wel hebben gewaardeerd, maar zo is het niet helemaal gegaan."

Uiteindelijk maakte Wijndal op de laatste dag van de transferperiode nog de overstap naar België. Die transfer was vijf minuten voor het sluiten van de inschrijvingen voor de Champions League rond. "Precies om twaalf uur belde Van Bommel: 'Vriend, het is gelukt!' Toen werden we allemaal wel gek. Daarna kwam een interlandperiode, dus toen kon ik het wel even verwerken", sluit de verdediger af.