Nieuws

Lof voor Xavi Simons: dit zegt teamgenoot Dani Olmo over de Nederlander

Lof voor Xavi Simons: dit zegt teamgenoot Dani Olmo over de Nederlander

24 februari - 08:27 Laatste update: 08:30

Xavi Simons ontwikkelt zich in de Bundesliga stormachtig bij RB Leipzig. Dat is ook zijn teamgenoot Dani Olmo opgevallen, die onder de indruk is van de aanvaller. Dit zijn de lovende woorden van de Spanjaard over de jonge Nederlander.

Wat vindt Olmo van Xavi Simons?

Op de clubwebsite van RB Leipzig ging Olmo in op de kwaliteiten van Simons. "Xavi is een klasse apart. Dat heeft hij tot nu toe laten zien in de tijd dat hij hier is. We kunnen het goed met elkaar vinden op het veld, maar hij kan ook dingen alleen. Hij heeft een geweldige dribbeltechniek en hij kan ook afronden", laat de Spaanse middenvelder weten. 

"Hij is echt een complete speler voor ons systeem, voor hoe we spelen, voor onze ideeën, voor de ideeën van de coach", gaat Olmo verder met zijn lofzang. "Hij is perfect voor ons. Nu is hij in een heel goede stemming en in een hele goede vorm, dus is hij echt heel nuttig."

Xavi Simons en RB Leipzig nemen het zaterdagavond op tegen Bayern München. De ploeg van trainer Marco Rose staat na 22 wedstrijden vijfde in de Bundesliga. Daarvan speelde de Nederlander 21 duels, waarin hij zes keer scoorde en zeven keer aangever was.