Nieuws

'Van deze spelers neemt Manchester United mogelijk afscheid komende zomer'

'Van deze spelers neemt Manchester United mogelijk afscheid komende zomer'

22 februari - 22:15

Manchester United gaat komende zomer afscheid nemen van flink wat spelers. Volgens de Engelse tak van ESPN mag een groot aantal spelers de club verlaten, zodat United meer financiële ademruimte krijgt. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke namen United komende zomer mogelijk gaan verlaten.

Sinds deze week is Sir Jim Ratcliffe officieel mede-eigenaar van Manchester United. Het team van Erik ten Hag wil zich komende zomer graag versterken, maar door de hoge salariskosten is dat op het moment niet mogelijk. Daarom ziet de kersverse eigenaar het als noodzakelijk om komende zomer de selectie te evalueren.

Welke spelers kunnen United komende zomer verlaten?

Volgens het medium zijn er zeven spelers die op de nominatie staan om de Red Devils te verlaten. Het zou gaan om Christian Eriksen, Raphaël Varane, Casemiro, Harry Maguire, Scott McTominay, Aaron Wan-Bissaka en Victor Lindelöf. Al deze spelers zijn grootverdieners bij de club, dus zal een vertrek behoorlijk wat ruimte maken in het salarishuis. 

Vertrekt Van de Beek uit Manchester?

Donny van de Beek is momenteel op huurbasis actief bij Eintracht Frankfurt. De middenvelder keert in principe komende zomer terug bij United, maar volgens ESPN is de kans aanwezig dat hij Manchester definitief achter zich laat. Datzelfde geldt voor de huurlingen Jadon Sancho, Facundo Pellistri en Brandon Williams.

Daarentegen wil de club van Ten Hag zich in de volgende transferwindow versterken met een spits en een verdediger. Namen die voor deze posities worden genoemd zijn onder andere Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee.