Nieuws

Deze twee Feyenoord-records kan Slot deze week tegen AS Roma en Almere City breken

Deze twee Feyenoord-records kan Slot deze week tegen AS Roma en Almere City breken

20 februari - 16:19 Laatste update: 22 februari - 14:01

Arne Slot is bezig aan zijn derde jaar als hoofdtrainer van Feyenoord en in de afgelopen jaren heeft hij al enkele records op zijn naam gezet. Daar kunnen er deze week nog twee aan worden toegevoegd. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke records dat zijn.

Aanstaande donderdag staat er voor Feyenoord met AS Roma opnieuw een Europees duel op de planning. Slot weet als geen ander hoe het is om in Europa te acteren met Feyenoord. De oefenmeester stond al 35 Europese wedstrijden aan het roer in Rotterdam en dat is hetzelfde aantal als mede recordhouder Bert van Marwijk heeft. In Rome wacht Slot nu wedstrijd nummer 36, waarmee hij de voormalig bondscoach voor goed van zich afschud en het record alleen gaat dragen.

Alsof één record nog niet genoeg is voor Slot. Komende zondag krijgt hij de kans om daar nog een tweede aan toe te voegen. Mocht Feyenoord de nul houden tegen Almere City, dan evenaren ze een record dat eerder deze eeuw werd neergezet. In het seizoen 2016/17 hield Feyenoord ook al een keer zeven keer achter elkaar de nul in opeenvolgende Nederlandse wedstrijden. In de huidige reeks hielden de Rotterdammers een clean sheet tegen PSV, FC Twente, AZ (twee keer), Sparta en RKC.