Nieuws

Voormalig Feyenoord en Ajax-middenvelder Sørensen (68) overleden

Voormalig Feyenoord en Ajax-middenvelder Sørensen (68) overleden

19 februari - 17:58
1

Oud-voetballer en trainer Jan Sørensen is op 68-jarige leeftijd overleden. De Deen droeg in Nederland de shirts van onder meer Feyenoord en Ajax, maar was vooral geliefd als speler van FC Twente. Sørensen kapte al lange tijd met gezondheidsproblemen.

Na een doorbraak in zijn geboorteland bij BK Frem en een avontuur bij Club Brugge, maakte Sørensen in 1983 de overstap naar FC Twente. De voormalige middenvelder speelde tachtig wedstrijden voor De Tukkers en groeide uit tot een publiekslieveling. In 1985 vertrok Sørensen voor één seizoen naar Feyenoord, waarna hij nog de shirts van Excelsior en Ajax zou dragen. In Amsterdam raakte de Deen samen met Frank Rijkaard in een conflict met Johan Cruijff en vertrok snel naar Portimonense, waar hij in 1989 zijn carrière als voetballer afsloot.

Direct daarna ging Sørensen bij Portimonense aan de slag als trainer en stond één seizoen aan het roer. In 1991 volgde een seizoen als hoofdtrainer van Algarve United, waarna hij tussen 1997 en 1998 in dienst was van het Engelse Walsall. De 11-voudig international was in het jaar 2000 ook nog werkzaam als technisch directeur van Hvidovre IF.

Voorafgaande van de wedstrijd van FC Twente tegen Go Ahead Eagles zal er zondag stil worden gestaan bij het overlijden van Sørensen.