Nieuws

'Ontevreden Modric stevent definitief af op transfervrij vertrek bij Real Madrid'

'Ontevreden Modric stevent definitief af op transfervrij vertrek bij Real Madrid'

16 februari - 12:28 Laatste update: 12:40

Clubicoon Luka Modric lijkt definitief te gaan vertrekken bij Real Madrid, zo melden Spaanse media. De 38-jarige middenvelder zou al enige tijd ongelukkig zijn bij Real, maar het niet invallen tegen RB Leipzig zou nu de doorslag hebben gegeven.

Modric, die fit was, kwam niet voor in de Champions League-clash met RB Leipzig en mocht niet eens warmlopen van Carlo Ancelotti. Dat zou in het verkeerde keelgat van de Kroaat zijn geschoten. Modric beschikt over een aflopend contract bij Real Madrid en stevent zo af op een transfervrij vertrek. Na twaalf jaar lijkt er nu definitief een einde te gaan komen aan het succesvolle tijdperk van Modric in de Spaanse hoofdstad.

In de zomer van 2012 maakte Modric voor 38 miljoen euro de overstap van Tottenham naar Real Madrid. De middenvelder speelde al 515 wedstrijden voor De Koninklijke en was daarin goed voor 83 assists en 38 doelpunten. Met Real won Modric een arsenaal aan prijzen. Zo won het vijf keer de Spaanse supercup, twee binnenlandse bekers, vier keer de UEFA Super Cup, drie landskampioenschappen, vier keer het WK voor Clubs en vijf keer de Champions League. Daarnaast werd de Kroaat in 2018 ook nog eens uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar en winnaar van de Ballon d'Or.

Naar verluidt kan Modric zijn carrière vervolgen in de Major League Soccer of Saudi Pro League, waar de middenvelder afgelopen winter al mee in verband werd gebracht.