Breaking news

Upamecano grote schlemiel bij Bayern, dat aan de bak moet in return tegen Lazio

Upamecano grote schlemiel bij Bayern, dat aan de bak moet in return tegen Lazio

14 februari - 22:52

Lazio heeft zich woensdagavond een uitstekende uitgangspositie verschaft in de achtste finales van de Champions League. De ploeg van trainer Maurizio Sarri versloeg Bayern München in eigen huis met 1-0, al gebeurde dat met de nodige en oliedomme hulp van de Zuid-Duitsers.

Bayern-coach Thomas Tuchel koos ervoor om Matthijs de Ligt op de bank plaats te laten nemen. Dayot Upemacano en Kim Min-jae vormden namelijk het centrale defensieve duo. De Duitsers begonnen met overwicht aan de wedstrijd en creëerden ook de meeste mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren. Harry Kane was vanuit de volley dichtbij, Jamal Musiala schoot van dichtbij over en een vrije trap van Leroy Sané zeilde net naast. Lazio, dat in de groepsfase tweede werd voor Feyenoord, loerde vooral op uitbraken in de counter.

Zodoende vergat Bayern zich te belonen in de eerste helft en kwam het ook in de tweede niet bepaald gunstig uit de verf. De Duitsers kregen een eerste waarschuwing toen Gustav Isaksen oog-in-oog met Manuel Neuer opdook. De Zweedse aanwinst van Lazio schoot de bal echter op de voeten van de inmiddels 37-jarige doelman.

Vlak daarna was Isaksen weer betrokken bij een gevaarlijk moment, wat deze keer wel Italiaans succes opleverde. Alhoewel, daarvoor mag Lazio Upamecano nog een verlaat Valentijnsbloemetje sturen. De Fransman stond hard op de voet van Isaksen, die daardoor gevloerd werd. Een rode kaart voor Upamecano was daarop het logische gevolg, waardoor Bayern met tien man verder moest. De strafschop werd feilloos benut door routinier Ciro Immobile.

Waar De Ligt dus niet mocht beginnen, werd hij vlak daarna wel door Tuchel bij zich geroepen. De Oranje-international speelde nog dik twintig minuten mee, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg een dure nederlaag opliep. Zodoende moet Bayern in de return vol aan de bak. Die staat gepland voor dinsdag 5 maart. Daarin zal Upamecano dus in ieder geval niet meedoen, wat kansen biedt voor De Ligt.