Nieuws

Verrassende wending in Volendam: Mogelijke schikking tussen de club en Team Jonk

Verrassende wending in Volendam: Mogelijke schikking tussen de club en Team Jonk

13 februari - 18:38 Laatste update: 20:22

FC Volendam is met Team Jonk in gesprek of er een schikking kan worden getroffen. De schikking is ter compensatie voor het vertrek van Wim Jonk en zeven andere functionarissen bij de club uit het Vissersdorp.

Het Noord-Hollands Dagblad weet te melden dat de rechtszaak dinsdagmiddag tussen FC Volendam en twee voormalige directieleden van Team Jonk, Jasper van Leeuwen en Ruben Jongkind, leidde tot een verrassende uitkomst. De club wil toch in overleg over een schikking. Mocht de schikking er niet komen, dan zal de rechtbank op 12 maart uitspraak doen over de zaak.

Een week geleden weigerde Volendam nog te schikken tijdens een arbitragezaak bij de KNVB tegen twee andere leden van Team Jonk, namelijk Wim Jonk zelf en ex-trainer Matthias Kohler. Het is dus zeer verrassend dat beide partijen nu bereid zijn te onderhandelen over een geldbedrag dat de acht leden meekrijgen. Wat de zaak nog opmerkelijker maakt, is dat voorzitter Jaap Veerman dit weekeinde al een schikkingsvoorstel heeft gedaan aan Jonk en consorten.  

De arbitragecommissie oordeelde op donderdag 8 februari dat de Eredivisie-club de verklaring van Team Jonk om te stoppen bij de club ten onrechte had opgevat als directe opzegging van hun contract. Op 1 december gaf Team Jonk namelijk aan dat zij solidair waren met de ontslagen voorzitter Jan Smit. In een emotioneel statement werd gekopt: 'Wij stappen op bij FC Volendam. Wij gaan stoppen bij FC Volendam.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!