Nieuws

Zo denkt Bayern München over een mogelijk vertrek van de 'ontevreden' De Ligt

Zo denkt Bayern München over een mogelijk vertrek van de 'ontevreden' De Ligt

13 februari - 15:57

Bayern München houdt Matthijs de Ligt graag binnen boord, dat valt af te leiden uit de woorden van Christoph Freund. De Nederlandse verdediger zou ontevreden zijn met zijn rol bij Der Rekordmeister, maar de clubdirecteur probeert met zijn woorden het brandje te blussen.

Na wekenlang in de basis te hebben gestaan moest De Ligt afgelopen zaterdag weer eens plaatsnemen op de bank. De van de Azië Cup teruggekeerde Kim Min-jae nam de positie van de Oranje-international over en hij werd vergezeld met Dayot Upamecano en Spurs-huurling Eric Dier. In een interview dat De Ligt na afloop van het duel met Bayer Leverkusen gaf, schemerde vervolgens wat onvrede door.

"Natuurlijk is hij teleurgesteld, maar we zijn blij met hem", begint de directeur in gesprek met het Duitse Kicker. Freud houdt de Nederlander graag in Beieren. "Hier bij Bayern is er altijd veel concurrentie, dat weet hij. Daar gaat hij ook heel goed mee om, Matthijs is een topprofessional", besluit hij.

Of De Ligt het eens is met de woorden van Freud, gaat komende zomer blijken. In Engeland wordt De Ligt alweer in verband gebracht met een transfer naar Manchester United om een hereniging met Erik ten Hag te laten plaatsvinden.