Nieuws

Dit zegt Brobbey over een eventuele basisplek bij Oranje op het EK

Dit zegt Brobbey over een eventuele basisplek bij Oranje op het EK

13 februari - 10:45

Brian Brobbey denkt dat hij in de basis kan gaan starten op het EK als hij deze vorm vast weet te houden, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International. De 22-jarige spits is erg op dreef bij Ajax. Eerder dit seizoen kreeg hij nog het nodige commentaar op zijn prestaties. Wat vertelt Brobbey over het aankomende EK? VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Dit zegt Brobbey over het EK

De prestaties van Brobbey trekken ook de aandacht van bondscoach Ronald Koeman. Onlangs kwam hij met zeer lovende woorden aan het adres van de Ajax-aanvaller. "Het is een serieuze optie om met hem te starten bij Oranje," zei Koeman. Brobbey reageert bescheiden op deze complimenten. "Ik kreeg het doorgestuurd van mijn broer, mooie woorden, ja. Of ik in de basis kan starten op het EK? Als ik op deze manier doorga, denk ik het wel. We zullen zien. Op dit moment richt ik me gewoon op Ajax. Het EK is nog ver weg. Ik moet blijven presteren bij Ajax", zo besluit hij.

Concurrentie op de spitspositie 

Brobbey is niet de enige Nederlandse spits die opvalt door zijn prestaties bij zijn club. Bij meerdere clubs uit Europa zijn er Nederlandse aanvallers die het net vaak weten te vinden.

1. Brian Brobbey (Ajax): 17 doelpunten in 29 wedstrijden
2. Thijs Dallinga (Toulouse): 12 doelpunten in 29 wedstrijden
3. Joshua Zirkzee (Bologna): 9 doelpunten in 26 wedstrijden
4. Memphis Depay (Atlético): 7 doelpunten in 20 wedstrijden
5. Wout Weghorst (Hoffenheim) 5 doelpunten in 19 wedstrijden