Nieuws

Van der Sar brengt spontaan gezondheidsupdate: 'Niet zo dat ik geen last heb'

Van der Sar brengt spontaan gezondheidsupdate: 'Niet zo dat ik geen last heb'

12 februari - 19:19

Edwin van der Sar heeft een update gegeven over zijn gezondheid. De oud-voetballer en algemeen directeur van Ajax werd vorig jaar tijdens een vakantie getroffen door een hersenbloeding. Nu heeft Van der Sar spontaan van zich laten horen.

Tijdens de nieuwste aflevering van KieftJansenEgmondGijp belde Van der Sar aan bij zijn zaakwaarnemer Rob Jansen, om vervolgens zelfs aan te schuiven in de podcast. Met de oud-doelman gaat het naar omstandigheden goed. "Het is niet zo dat ik er helemaal geen last meer van heb. Maar het gaat goed. Ik heb weinig schade, denk ik."

Begin juli van vorig jaar werd Van der Sar getroffen door een hersenbloeding. De voormalige directeur werd met spoed opgenomen op een Kroatische intensive care. Ruim twee weken later mocht hij de IC alweer verlaten en begon hij aan de volgende fase van zijn herstel. Recent dook Van der Sar op bij zijn oude club Manchester United, waar hij te gast was op de tribune. Daarnaast geeft hij aan samen met zijn vrouw een bezoek aan het Caribisch gebied te hebben gebracht.

Het herstel van Van der Sar lijkt dus de goede kant op te gaan. "Het is natuurlijk ook zo dat ik nog geen hele dag op kantoor heb gezeten van acht uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds met allerlei vergaderingen", geeft hij aan. "Maar het gaat goed met me. Als ik wist dat hier een camera stond, dan had ik wel even wat wax in mijn haar gedaan."