Nieuws

Dit is de verrassende nieuwe baan voor oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson

Dit is de verrassende nieuwe baan voor oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson

9 februari - 18:24 Laatste update: 26 februari - 18:03

Jon Dahl Tomasson schitterde tussen 1998-2002 en 2008-2011 bij Feyenoord en de oud-speler pakt nu een grote functie op in de voetballerij. Wat gaat Tomasson de komende tijd precies doen? VoetbalNieuws.nl licht het uit. 

Wat is de nieuwe functie van Jon Dahl Tomasson?

Jon Dahl Tomasson was sinds juli 2022 trainer van Blackburn Rovers, maar vertrok onlangs bij de Engelse club. Zweedse media berichtten erover dat Tomasson de nieuwe bondscoach van Zweden ging worden en de Zweedse bond heeft dat nieuws inmiddels bevestigd. Tomasson was in het verleden al actief als hoofdtrainer van Roda JC, Excelsior en Malmö FF. De oud-speler van Feyenoord lijkt nu zijn grootste functie aan te nemen. Blackburn nam op 9 februari al afscheid van Tomasson.

De nationale ploeg van Zweden bevindt zich in een lastig stadium. In het verleden presteerde Zweden goed in het internationale voetbal, maar de tijden van Zlatan Ibrahimovic en Henrik Larsson zijn inmiddels voorbij. Zweden zit onder meer in Groep C1 in de Nations League en moet het opnemen tegen Azerbeidzjan, Slowakije en Estland.