Nieuws

Dit verdient Feyenoord aan een definitieve Bournemouth-transfer van Sinisterra

Dit verdient Feyenoord aan een definitieve Bournemouth-transfer van Sinisterra

8 februari - 17:13 Laatste update: 18:20

Volgens kwaliteitsmedium The Athletic en het doorgaans betrouwbare 1908.nl gaat Luis Sinisterra definitief de stap van Leeds United naar Bournemouth maken. Wat houdt Feyenoord over aan een eventuele transfer van de Colombiaan? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Dit seizoen wordt Sinisterra door Leeds United verhuurd aan AFC Bournemouth. De club uit de Premier League wil volgens Engelse media de optie tot koop die daarbij bedongen is graag lichten. De aanvaller verruilt Leeds United waarschijnlijk voor ongeveer twintig miljoen pond. Bij Bournemouth kwam de speler dit seizoen tot zeventien duels waarin hij drie treffers maakte en evenvelel assists gaf.

Wat verdient Feyenoord aan een transfer van Sinisterra?

De prijs die Leeds ontvangt voor Sinisterra is lager dan de 25 miljoen euro die aan Feyenoord werd betaald. Hierdoor verliest Feyenoord hun doorverkooppercentage op de speler. De Rotterdammers houden aan de mogelijke transfer wel een solidariteitsvergoeding over van ongeveer 470.000 euro.

Voor Feyenoord speelde Sinisterra 113 wedstrijden. Hierin was hij goed voor 35 doelpunten en 29 assists. Hij verliet Feyenoord in 2022 door voor 25 miljoen euro de overstap naar Leeds United te maken. Voor die club kwam hij tot 26 duels waarin hij acht keer het net trof en eenmaal de beslissende pass gaf.