Nieuws

Hoe ziet het huidige contract van Twente-target Wout Weghorst eruit?

Hoe ziet het huidige contract van Twente-target Wout Weghorst eruit?

6 februari - 13:59 Laatste update: 23 februari - 21:30

In een eerder stadium heeft Arnold Bruggink, technisch directeur van FC Twente, tegen Voetbal International gezegd dat zijn club komende zomer een poging gaat doen Wout Weghorst binnen te halen. De spits zelf maakt er ook geen geheim van dat hij graag transfereert naar Enschede. maar hoe zit het contract van Weghorst bij Burnley in elkaar? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Bruggink liet weten dat FC Twente ook afgelopen transferperiode contact heeft opgenomen met de Oranje-spits. "Nu was het niet mogelijk om Wout te halen, het lag nu gecompliceerd", zei de technisch directeur daarover. Of Weghorst komende zomer wel haalbaar is voor de Enschedeërs, hangt van Burnley af. 

Hoe zit het contract van Weghorst in elkaar?

Op dit moment komt Weghorst op huurbasis uit voor TSG 1899 Hoffenheim in Duitsland. Die huurperiode loopt nog tot de zomer van 2024. Daarna heeft de spits nog een contract van een jaar bij Burnley. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt Weghorst momenteel een waarde van negen miljoen euro. Tenzij Burnley water bij de wijn wil doen, lijkt een koopdeal er voor Twente niet in te zitten.

Of ze de rechtspoot in het laatste jaar van zijn contract wel willen verhuren, valt ook nog te bezien. Kortom, een lastige situatie waarbij de Enschedeërs afhankelijk zijn van Burnley en hoeveel de Engelsen van de investering terug willen zien.