Nieuws

Dit is waarom Eintracht Frankfurt Van de Beek niet heeft ingeschreven voor UECL

Dit is waarom Eintracht Frankfurt Van de Beek niet heeft ingeschreven voor UECL

5 februari - 10:05

Een flinke domper voor Donny van de Beek, die door zijn nieuwe club Eintracht Frankfurt niet is ingeschreven voor de Conference League. In de tussenronde van het Europese toernooi nemen de Duitsers het op tegen Royale Union Saint-Gilloise. De reden achter het besluit van Eintracht lijkt nu bekend. VoetbalNieuws neemt het met je door!

Zondagmiddag brachten diverse Duitse media het nieuws naar buiten dat Van de Beek niet behoort tot de spelerslijst van Eintracht Frankfurt voor de Conference League. Eerder wist BILD al te melden dat het te maken heeft met het feit dat Die Adler Adlerträger halverwege het Europese seizoen slechts drie wijzigingen mag doorvoeren binnen de selectie. In tegenstelling tot Van de Beek, behoren nieuwelingen Sasa Kalajdzic en Hugo Ekitiké wél tot die wijzigingen. Daarnaast is er dit keer ook plaats voor Philipp Max.

Reden achter niet-inschrijven Van de Beek

Na het nieuws rond het de niet ingeschreven Van de Beek, wist Sky de reden achter het besluit van Eintracht Frankfurt te melden. De middenvelder zou namelijk tijd nodig hebben om zijn wedstrijdritme te vinden. Dit seizoen kwam Van de Beek, die op 1 januari de huuroverstap van Manchester United naar de Bundesliga maakte, pas drie keer in actie. In de wedstrijd tegen FC Köln (2-0) zat de middenvelder nog de gehele wedstrijd op de bank.