Nieuws

'Eintracht schrijft alle aankopen in voor de Conference League, op Van de Beek na'

'Eintracht schrijft alle aankopen in voor de Conference League, op Van de Beek na'

4 februari - 14:00

Eintracht Frankfurt heeft besloten om Donny van de Beek niet in te schrijven voor de Conference League, meldt Bild. De van Manchester United gehuurde Nederlander gaat in tegenstelling tot andere aankopen geen onderdeel uitmaken van de Europese selectie.

Frankfurt deed afgelopen transferwindow drie aankopen. Naast Van de Beek werden ook Sasa Kalajdzic en Hugo Ekitiké naar Duitsland gehaald. Volgens het Duitse medium worden Kalajdzic en Ekitiké wel ingeschreven voor de Conference League en dat geldt ook voor Philip Max, die in de eerste seizoenshelft nog geen onderdeel uitmaakte van de Europese selectie.

Vooral de keuze van Max boven Van de Beek is een opmerkelijke. Volgens Bild komt het omdat de voormalig linksback van PSV als stand-in wordt gezien van Niels Nkounkou. Het blijkt dus een afweging te zijn die te maken heeft met de verschillende posities waarvoor de spelers in aanmerking komen.

Eintracht heeft Van de Beek gehuurd met een optie tot koop van naar verluidt tien miljoen euro. De Nederlander begon de eerste drie wedstrijden in de Bundesliga nog in de basis, maar afgelopen zaterdag was dit niet het geval. Van de Beek bleef de gehele wedstrijd tegen 1. FC Köln op de bank.