Nieuws

Dit Ajax-record trapte Brobbey met zijn assist tegen PSV uit de boeken

Dit Ajax-record trapte Brobbey met zijn assist tegen PSV uit de boeken

3 februari - 22:44

Brian Brobbey verkeert de afgelopen weken in absolute topvorm. De spits gaf zaterdag bij de 1-0 van Steven Berghuis tegen PSV een assist. Daarmee verbrak hij een Ajax-record. VoetbalNieuws.nl vertelt je welk record hij verbrak.

Ajax trof zaterdag in de eigen Johan Cruijff Arena PSV. Bij de openingstreffer gaf Brobbey de assist op Berghuis. PSV kwam door Luuk de Jong terug in de wedstrijd. Beide ploegen moesten de punten delen.

Welk Ajax-record verbrak Brobbey?

Door de assist tegen PSV was Brobbey voor de twaalfde opeenvolgende keer betrokken bij een doelpunt in de Eredivisie. Hiermee schoot hij het clubrecord van Ruud Geels uit de boeken. Het oude record stond op elf opeenvolgende wedstrijden. Geels speelde tussen 1974 en 1978 voor de Amsterdammers. 'Dat is mooi voor mij. Toen bestond ik nog niet. Ik ken hem niet... Nu is het Brian Brobbey in ieder geval. Ik wil gewoon graag betrokken blijven bij de goals', aldus de spits van de Amsterdammers bij ESPN.

Welk ander record schoot Brian Brobbey uit de boeken?

De assist tegen de Eindhovenaren verbrak niet alleen een clubrecord, maar evenaarde ook een Eredivisie-record. Alleen Bryan Ruiz lukte het eerder om in twaalf opeenvolgende wedstrijden betrokken te zijn bij een doelpunt. Zijn record stamde uit 2009. De aanvaller speelde destijds bij FC Twente.