Nieuws

Driouech op weg naar record: dit zijn de duurste uitgaande transfers van Excelsior

Driouech op weg naar record: dit zijn de duurste uitgaande transfers van Excelsior

1 februari - 18:21

De kans lijkt groot dat Chouaib Driouech het uitgaande transferrecord van Excelsior gaat verbreken. Feyenoord en PSV strijden momenteel om de handtekening van de snelle baltovenaar. Wat zijn eigenlijk nu de twee duurste uitgaande spelers ooit bij de Kralingers? VoetbalNieuws.nl zoekt het voor je uit.

In de clubhistorie van Excelsior zijn er slechts twee spelers die ooit voor meer dan één miljoen euro naar een andere club zijn vertrokken. De drie spelers die daar nog onder komen brachten allemaal 750.000 euro in het laatje. Dat waren Mike van Duinen (PEC Zwolle), Mounir El Hamdaoui (Tottenham Hotspur) en Danny Buijs (FC Groningen).

2. Jerdy Schouten (Bologna)

In de zomer van 2019 was Jerdy Schouten de eerste speler ooit die voor meer dan één miljoen euro werd verkocht bij Excelsior. De transfersom werd uiteindelijk zelfs meer dan twee miljoen euro, 2.15 miljoen om precies te zijn. Serie A-club Bologna beleefde uiteindelijk veel plezier aan Schouten, die afgelopen zomer weer voor twaalf miljoen euro aan PSV werd verkocht.

Thijs Dallinga (Toulouse FC)

Het transferrecord van Excelsior staat op het moment van schrijven op naam van Thijs Dallinga. De spits werd na het successeizoen van 2021/22 in de Keuken Kampioen Divisie aan Toulouse FC verkocht. Dat gebeurde voor een miljoenenbedrag van 2.5 miljoen. Momenteel worden er bedragen van 35 miljoen euro voor Dallinga in de media genoemd. Mocht het de Fransen lukken om hem te verkopen, dan heeft een voormalig speler van Excelsior ze flink wat opgeleverd.