Done Deal

Ajax laat verdediger terugkeren naar FC Twente: Salah-Eddine naar Enschede

Ajax laat verdediger terugkeren naar FC Twente: Salah-Eddine naar Enschede

1 februari - 22:17 Laatste update: 22:23

FC Twente en Ajax hebben een akkoord bereikt over de transfer van Anass Salah-Eddine. De terugkeer naar Enschede hing al enige tijd in de lucht en is op Deadline Day wereldkundig gemaakt. Hierdoor heeft Ajax ruimte gecreëerd in het transferbudget. De Amsterdammers hebben naar verluidt een bedrag ontvangen dat door bonussen kan oplopen tot één miljoen euro.

De verdediger met Marokkaanse roots speelde dit seizoen de derde viool bij Ajax. De linksback moest Ar'jany Martha en Borna Sosa voor zich houden en wilde daardoor zijn geluk ergens anders beproeven. De Grolsch Veste is geen onbekend terrein voor Salah-Eddine. Vorig seizoen werd de verdediger namelijk al door Ajax verhuurd aan FC Twente. Als huurling schopte hij het al tot zeventien wedstrijden voor de Tukkers. Terug bij Twente heeft Salah-Eddine een contract tot 2027 getekend, met een optie voor een extra seizoen. 

Het shirt van Ajax droeg Salah-Eddine uiteindelijk slechts tien keer. Hij maakte deel uit van het team dat in 2021/2022 landskampioen werd. Na in de jeugd van Pancratius en AFC te hebben gespeeld, maakte Salah-Eddine in 2015 bij AZ zijn eerste stappen richting het profvoetbal. Drie jaar later nam Ajax de geboren Amsterdammer over van de provinciegenoot.