Done Deal

Vitesse zwaait Manhoef uit: talent levert miljoenen op met transfer naar Engeland

Vitesse zwaait Manhoef uit: talent levert miljoenen op met transfer naar Engeland

1 februari - 23:17

Million Manhoef heeft zijn transfer te pakken. De aanvaller annex verdediger vertrekt naar het Championship en gaat aan de slag bij Stoke City. Vitesse houdt een flink bedrag over aan de verkoop, waarmee ongeveer vier miljoen euro zou zijn gemoeid. Een half jaar na het mislopen van zijn transfer vertrekt Manhoef dan toch uit het GelreDome.

Om de kassa te kunnen rinkelen zette Vitesse deze winter in op een miljoenenverkoop van Manhoef. De jeugdinternational leek naar PSV te kunnen vertrekken, maar de Eindhovenaren haakte al snel weer af. Daarnaast zouden ook Hellas Verona en Palermo uit Italië in de race zijn voor de veelzijdige voetballer, maar wist Stoke City niet af te kunnen troeven. De miljoenen die Vitesse zo kan bijschrijven, waren hard nodig in Arnhem. De hekkensluiter moet namelijk een financieel tekort van vijf miljoen zien weg te werken.

Een half jaar geleden leek Manhoef al te kunnen vertrekken bij Vitesse, toen AZ serieuze belangstelling toonde in hem. Echter wilde Vitesse niet meewerken aan een transfer en bleef hij in Arnhem voetballen. In 21 wedstrijden kwam Manhoef nog tot vier doelpunten en één assist. Nu heeft de aanvaller een contract voor 3,5 jaar ondertekend. Bij Stoke City komt Manhoef landgenoot Wouter Burger tegen.