Breaking news

''Buitenkansje' voor Ajax: transfervrije El-Ghazi biedt zich aan in Amsterdam'

''Buitenkansje' voor Ajax: transfervrije El-Ghazi biedt zich aan in Amsterdam'

31 januari - 15:54 Laatste update: 18:00

Anwar El-Ghazi zou deze winter zomaar terug kunnen keren bij Ajax. Volgens Voetbal International heeft de aanvaller, die in 2017 uit Amsterdam vertrok, zichzelf aangeboden bij de club.

El-Ghazi zit sinds begin november zonder werkgever. Toen vertrok hij bij FSV Mainz 05 naar aanleiding van uitlatingen rondom de situatie in Gaza. Hij zou zijn carrière nu nieuw leven willen inblazen bij de club waar het voor hem allemaal begon. Ajax zou momenteel niet meer bezig zijn met inkomende transfers, maar houdt volgens VI wel rekening met eventuele buitenkansjes.

El-Ghazi zou daar één van zijn, omdat hij transfervrij is en dus ook buiten de deadline van aanstaande donderdag 23.59 uur kan worden vastgelegd. De inmiddels 28-jarige El-Ghazi speelde tussen 2014 en 2017 meer dan honderd duels voor Ajax en kwam daarna achtereenvolgens in actie voor Lille OSC, Aston Villa, Everton, PSV en dus Mainz. Ook heeft hij twee interlands voor het Nederlands elftal op zijn naam staan.

'De Amsterdammers hebben uiteraard meerdere opties in beeld, ook richting komende zomer', schrijft VI. Ajax zou eerst spelers moeten laten vertrekken, alvorens het versterkingen kan halen. 'Zo belooft het nog een dynamische anderhalve dag te worden voor Ajax, richting de transferdeadline van donderdagnacht.'