Transfernieuws

'Ajax denkt aan Griekse linksback die al met bondscoach Van 't Schip samenwerkte'

'Ajax denkt aan Griekse linksback die al met bondscoach Van 't Schip samenwerkte'

30 januari - 17:16 Laatste update: 17:27

Ajax overweegt om Dimitris Giannoulis naar Amsterdam te halen, meldt de Griekse tak van Sport24. De linksback van Norwich City werkte al lange tijd samen met John van 't Schip tijdens zijn bondscoachschap van Griekenland en moet vijf miljoen euro kosten. 

Met Borna Sosa, Ar'Jany Martha en Anass Salah-Eddine heeft Ajax nog geen overtuigende opties op de linksbackpositie. Optie vier Gaston Ávila is langdurig geblesseerd en zal het hele kalenderjaar missen en dus is Ajax op zoek naar een versterking. Giannoulis is geen vaste waarde bij Norwich en Van 't Schip zou de Griek graag in Amsterdam willen zien.

Volgens Griekse berichtgeving wilde Norwich eerst lange tijd de speler niet laten gaan, maar heeft de Championship-club het prijskaartje inmiddels bepaald op vijf miljoen euro. Met zijn 28 jaar zou Giannoulis broodnodige ervaring brengen bij de jonge ploeg van Ajax. De back loopt in de zomer uit zijn contract, maar Ajax hoopt in de winter nog toe te slaan. De Amsterdammers weigeren vijf miljoen euro neer te leggen, maar willen wel nog in onderhandeling. Van 't Schip was tussen 2019 en 2021 26 interlands lang bondscoach van de Grieken.