Transfernieuws

'FC Kopenhagen klopte bij Feyenoord aan met de hoop om zomeraanwinst los te weken'

'FC Kopenhagen klopte bij Feyenoord aan met de hoop om zomeraanwinst los te weken'

29 januari - 11:59 Laatste update: 12:09

FC Kopenhagen wilde Feyenoord van Thomas Beelen beroven, meldt 1908.nl. De Deense club zocht echter tevergeefs contact met de Rotterdammers, die de verdediger niet van de hand willen doen.

Volgens het doorgaans betrouwbare medium was de hoop van Kopenhagen van korte duur. Feyenoord heeft veel vertrouwen in Beelen en een winterse transfer is daarom onbespreekbaar. Het betekent dat de Denen elders moeten zoeken om de selectie te versterken, wat wellicht ook gaat gebeuren gezien de prestaties in de Champions League.

Beelen werd afgelopen zomer voor een kleine drie miljoen euro naar Feyenoord gehaald. Dat gebeurde destijds op aandringen van de technische staf, klinkt het. Met het oog op de zomerse transferwindow is het niet gek dat de Rotterdammers verder willen met Beelen. Het contract van Lutsharel Geertruida, één van de concurrenten van Beelen, loopt in 2025 af en daarom zou het niet gek zijn wanneer hij komende zomer uit De Kuip zou vertrekken. Ook Gernot Trauner kwakkelt nogal eens met zijn fitheid en daarom lijken de kansen van Beelen op speeltijd weleens snel toe te kunnen nemen.

Zelf kwam Beelen dit seizoen tot zeven wedstrijden in de Eredivisie. Daarin maakte de 22-jarige verdediger 219 minuten. Het hoogtepunt van Beelen kwam dit seizoen in de Champions League. De rechtspoot maakte zijn basisdebuut in het miljardenbal in de uitwedstrijd tegen Celtic.