Nieuws

Om deze reden ging Nourdin Boukhari niet met Maurice Steijn mee naar Ajax

Om deze reden ging Nourdin Boukhari niet met Maurice Steijn mee naar Ajax

22 januari - 22:29

Nourdin Boukhari heeft uitgelegd waarom hij afgelopen zomer niet met Maurice Steijn naar Ajax vertrok. Beide heren werkten als assistent- en hoofdtrainer goed met elkaar samen bij Sparta Rotterdam, waardoor een mogelijke transfer ook voor de oud-speler van de Amsterdammers niet onlogisch leek. Hij stelt er te laat van op de hoogte te zijn geweest.

"Ik wist zelf niet dat hij naar Ajax ging", aldus Boukhari aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport. "Ik wist wel dat er iets speelde. In februari moesten er gesprekken komen over een verlenging, maar dat bleef maar uit. Dan weet je ongeveer wat er gaat spelen. Ik wist het op de laatste dag (van het seizoen, red.), toen vertelde Maurice me dat hij voor drie jaar bij Ajax had getekend."

Boukhari en Steijn haalden met Sparta de finale van de play-offs om Europees voetbal. Hij stelt in eerste instantie nogal teleurgesteld te zijn geweest dat Steijn hem niet vroeg. "Ik heb toen aangegeven: we hebben een jaar samengewerkt en je geeft zelf aan dat we een goed team hebben. Uiteindelijk heb ik het aan hem gevraagd, maar toen was vanuit Ajax al de beslissing genomen om Maduro en Bakkati te nemen", vertelt hij. "Als dit nu gebeurt, ben je achteraf misschien wel blij dat je bent gebleven." Steijn werd in oktober ontslagen bij Ajax. De ploeg bungelde op dat moment onderaan in de Eredivisie.

Boukhari maakt er geen geheim van dat hij graag in de hoofdstad aan de slag was gegaan. Binnenkort hoopt de 43-jarige coach zelf hoofdtrainer te worden. "Ik heb wel ambitie, ja. Ik wil de stap omhoog zetten", besluit hij.