Nieuws

Personele problemen bij Ajax: deze spelers zijn mogelijk afwezig tegen RKC

Personele problemen bij Ajax: deze spelers zijn mogelijk afwezig tegen RKC

19 januari - 17:35

Voor John van ’t Schip wordt de wedstrijd tegen RKC Waalwijk komende zondag nog een flinke puzzel. Vooral achterin kennen de Amsterdammers de nodige personele problemen. Welke blessures hebben de Amsterdammers precies? VoetbalNieuws.nl vertelt het je!

Het is nog maar de vraag of John van ’t Schip zaterdag tegen RKC Waalwijk een beroep kan doen op Josip Šutalo. De Kroaat ging halverwege de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles naar de kant en heeft de afgelopen dagen nauwelijks kunnen trainen. Zaterdag neemt de medische staf van de Amsterdammers een beslissing over het meespelen van de Kroaat. "Er is een kans dat hij speelt, maar dat moeten we morgen (zaterdag, red.) afwachten tijdens de laatste training", aldus Van 't Schip op de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen Go Ahead Eagles.

Wie zijn er geblesseerd bij Ajax?

De Amsterdammers kunnen zondag sowieso niet beschikken over Gaston Ávila. Donderdag raakte de Argentijn geblesseerd tijdens de training en hij lijkt niet op tijd hersteld om deel te nemen aan het duel tegen de Waalwijkers. Naast Ávila zullen Branco van der Boomen en Sivert Mannsverk niet van de partij zijn voor het duel tegen RKC. Beiden zijn onvoldoende hersteld van hun blessure en zullen waarschijnlijk nog een tijdje in de lappenmand zitten. Ook nieuwste aanwinst Jordan Henderson zal tegen de Waalwijkers niet debuteren. De Engelsman is in afwachting van zijn werkvergunning en kan daarom nog niet in actie komen voor de Amsterdammers.

Vos en Gaaei op de weg terug

Er is niet alleen slecht nieuws voor Van 't Schip, want Silvano Vos en Anton Gaaei zijn op de goede weg terug van hun blessures. "Hopelijk kunnen zij maandag minuten maken in Jong Ajax. We moeten even kijken hoe het loopt", zei Van 't Schip tijdens het persmoment.