Nieuws

Deze legendarische spelers droegen al rugnummer 6 bij Ajax

Deze legendarische spelers droegen al rugnummer 6 bij Ajax

19 januari - 14:55 Laatste update: 15:06

Jordan Henderson is na een meeslepende transfersoap officieel speler van Ajax te noemen. In het verleden speelde de 33-jarige middenvelder het liefst met rugnummer 14, maar sinds 2007 wordt dat nummer niet meer toegekend ter herdenking aan Johan Cruijff. Bij Ajax gaat Henderson met nummer zes spelen. Welke legendarische spelers gingen de 81-voudig international voor? VoetbalNieuws.nl vertelt het je!

Henderson gaat bij Ajax met nummer zes op zijn rug spelen. Sivert Mannsverk speelde de eerste seizoenshelft nog met dit nummer, maar in het tweede deel van het seizoen zal hij met rugnummer zestien gaan spelen. Mannsverk nam afgelopen zomer het rugnummer over van de naar Internazionale vertrokken Davy Klaassen.

Wie droegen nummer zes bij Ajax?

Veel legendarische spelers zoals: Marco van Basten, Clarence Seedorf, Dennis Bergkamp en Frank Rijkaard droegen in het verleden rugnummer zes, maar pas sinds het seizoen 1997/1998 wordt er met vaste rugnummers gespeeld. Na deze periode hebben veel spelers rugnummer zes gedragen: de één succesvoller dan de ander. onder andere Aaron Winter, Thomas Galasek en Hedwiges Maduro droegen het nummer. De afgelopen jaren waren Donny van de Beek en Davy Klaassen het meest succesvol als nummer zes van Ajax.