Done Deal

Voormalig enfant terrible heeft toptransfer te pakken: Napoli presenteert Ngonge

Voormalig enfant terrible heeft toptransfer te pakken: Napoli presenteert Ngonge

19 januari - 20:18 Laatste update: 20:32

Cyril Ngonge heeft zijn absolute toptransfer naar Napoli te pakken, zo maakt de Italiaanse grootmacht bekend. De enfant terrible van weleer komt over voor Hellas Verona, de club die hem een jaar geleden nog overnam van FC Groningen. Met de overstap van de 23-jarige Belg rinkelt de kassa van de Trots van het Noorden ook.

Deze winter werd Ngonge aan verschillende clubs gelinkt, waar Napoli aan het kortste eind heeft weten te trekken. Dit seizoen steelt de aanvaller de show in de Serie A, waar hij in negentien wedstrijden goed is voor zes doelpunten en twee assists. Met de overstap van Hellas Verona naar Napoli zouden de nodige miljoenen zijn bemoeid. Vanwege een doorverkooppercentage profiteert ook oud-club FC Groningen mee aan de toptransfer van hun voormalig enfant terrible. Daarmee lijken beide partijen weer met een goed gevoel naar elkaar te kunnen kijken. 

Begin december 2022 werd Ngonge nog uit de selectie van FC Groningen gezet, nadat de club klaar met de houding van de aanvaller was. In Groningen had de aanvaller nog een contract tot medio 2025, maar mocht vertrekken. Ruim een maand later verwelkomde Hellas Verona de Belg, die een contract tot medio 2027 met nog eens twee extra optionele jaren tekende. In 36 optredens voor de Italiaanse laagvlieger zorgde Ngonge voor elf doelpunten en drie assists.

Bij Napoli gaat Ngonge, die zowel als vleugelaanvaller als spits uit de voeten kan, samenspelen met topspelers als Khvicha Kvaratskhelia en Victor Osimhen.