Transfernieuws

Argentijnse media: terugkeer van Rulli 'moeilijke, maar geen onmogelijke operatie'

Argentijnse media: terugkeer van Rulli 'moeilijke, maar geen onmogelijke operatie'

16 januari - 07:27

Gerónimo Rulli heeft goede gesprekken achter de rug met Estudiantes, zo meldt TyC Sports. Het toonaangevende Argentijnse medium spreekt van een 'moeilijke, maar geen onmogelijke' opgave voor de Argentijnse club om de doelman van Ajax terug te halen.

Het verhaal van Rulli is bekend. De sluitpost zit niet op zijn plek bij Ajax en diende volgens eerdere berichtgeving al een transferverzoek in bij de club. Al snel werd de Argentijn aan een terugkeer naar zijn thuisland gelinkt en werd zijn oude club Estudiantes al genoemd. Zij lijken nu door te pakken.

Volgens het Argentijnse media hebben Rulli en Estudiantes inmiddels 'goede gesprekken' achter de rug. Toch lijkt een deal nog zeker niet in kannen en kruiken. Er wordt gerept over een 'moeilijke, maar geen onmogelijke operatie'. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid ook deels te maken met hoe Ajax in de wedstrijd zit.

Ajax betaalde precies een jaar geleden zo’n acht miljoen euro voor Rulli, die destijds overkwam van Villarreal CF. De club uit de hoofdstad zal de doelman dan ook niet voor een appel en een ei willen laten gaan. Wat de Amsterdammers exact voor transfersom verlangen, is niet bekend.

Mocht Rulli vertrekken, dan sluit hij het ongelukkige huwelijk af in Amsterdam. De Argentijn werd na zijn komst vrijwel meteen basisspeler, maar kon nooit helemaal aarden in de Nederlandse hoofdstad. Afgelopen zomer werd hij nog nadrukkelijk in verband gebracht met Bayern München.