Feyenoord ziet gat met PSV groter worden na dure misstap in De Kuip tegen NEC

14 januari - 18:43
1

Feyenoord heeft zondagavond dure punten gemorst tegen NEC. Nadat de Rotterdammers binnen het eerste half uur van de wedstrijd al tegen een 2-0 voorsprong aankeken, zag het de bezoekers rond de rust twee keer toeslaan. Zo neemt NEC knap een punt mee terug naar Nijmegen, waar de achterstand van Feyenoord op de ongeslagen koploper PSV naar twaalf punten is gestegen.

Door de afwezigheid van enkele aanvallers die in actie komen op de Afrika Cup en Azië Cup deed Slot zondagmiddag weer een beroep op Javairô Dilrosun. Na ruim een kwartier spelen liet de vleugelaanvaller zijn klasse direct zien, toen hij op aangeven van Calvin Stengs de openingstreffer in De Kuip voor zijn rekening nam. Het betekende de eerste treffer van het seizoen voor de 1-voudig international.

Na een botsing met Quilindschy Hartman moest Bart van Rooij vervolgens naar de kant worden gehaald en stond NEC tijdelijk met tien man op het veld. Met een man meer binnen de lijnen verdubbelde Feyenoord via topschutter Santiago Gimenez de voorsprong op NEC. Op aangeven van Mats Wieffer tekende de Mexicaanse spits voor zijn negentiende competitietreffer van het seizoen. Van Rooij blijkt dan niet meer verder te kunnen gaan, waardoor Rogier Meijer gebruik moest maken van een witte wissel, waar hij Sai van Wermeskerken binnen de lijnen brengt. In de blessuretijd van de eerste helft wisten de bezoekers dan wat voor rust terug te doen in De Kuip. Op aangeven van Koki Ogawa schoot Drik Proper de aansluitingstreffer binnen, waardoor NEC met een betere uitgangspositie aan de thee kon gaan.

Nog geen tien minuten na rust was het weer voor NEC, dat via een treffer van goudhaantje Magnus Mattsson op gelijke hoogte met Feyenoord wist te komen. In de slotfase van de wedstrijd probeerde Slot met het inbrengen van Ondrej Lingr, Luka Ivanušec en Thomas van den Belt nog wat te forceren. Met vijf minuten extra tijd kregen beide ploegen nog genoeg tijd om te vechten voor het gewenste resultaat. Helaas voor de Rotterdammers lukte dit niet en moest het de dure punten delen met NEC, dat zo met 22 punten uit zeventien wedstrijden op plek acht in de Eredvisie staat.