Nieuws

Wat is Maté, het drankje dat door veel professionele voetballers wordt gedronken?

Wat is Maté, het drankje dat door veel professionele voetballers wordt gedronken?

13 januari - 09:04

Maté, het is een drankje dat bij Latijns-Amerikaanse voetballers matéloos populair is. Spelers als Lionel Messi, Antoine Griezmann en ook Santiago Gimenez worden er veel mee gespot. Wat is het drankje eigenlijk precies? VoetbalNieuws.nl legt het je uit.

Wat is Maté?

Yerba Maté is afkomstig uit Argentinië en ook in de rest van Latijns-Amerika wordt het veel gedronken. Het is een soort thee die op traditionele wijze wordt gemaakt van gedroogde bladeren en takken van de Ilex Paraguariensis. Dat is een boom die ook wel bekend staat als de Matéplant. Het komt alleen voor in het noorden van Argentinië, Paraguay en het zuiden van Brazilië.

Het is gebruikelijk dat de thee met een metalen rietje wordt gedronken uit een beker die gemaakt is van kalebas, een soort hout. De thee heeft een overwegend zoete of bittere smaak, afhankelijk van de soort plant dat wordt gebruikt. Wat het verschillend maakt van normale thee is dat Maté ook cafeïne bevat en daarom wordt het ook wel gezien als een Latijns-Amerikaanse vervanger van koffie. Het bevat gezonde voedingsstoffen als magnesium, mangaan, natrium, kalium en ijzer. Bovendien zou de thee het immuunsysteem stimuleren, het lichaam ontgiften, het zenuwstelsel versterken en verouderingsverschijnselen tegengaan.

Welke voetballers staan bekend om het drinken van Maté?

Maté wordt vooral gedronken door spelers die afkomstig zijn uit Latijns-Amerika, maar ook Europeanen nemen het over. Zo is Antoine Griezmann vaak met het populaire drankje te zien. Verder staan spelers als Messi, Darwin Nuñez en in de Eredivisie ook Gimenez bekend om het drinken van de drank. De spits van Feyenoord is geboren in Argentinië en dat zou kunnen verklaren waarom het ook voor hem de go to is.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Darwin Nuñez Ribeiro (@darwin_n9)