Transfernieuws

Argentijns medium linkt Boca-middenvelder aan Ajax: 'Volgen hem al een tijdje'

Argentijns medium linkt Boca-middenvelder aan Ajax: 'Volgen hem al een tijdje'

12 januari - 17:15 Laatste update: 17:36

Deze winter is Ajax haastig op zoek naar een nieuwe middenvelder. In die zoektocht zou het ook kijken in Argentinië, waar Jabes Esteban Saralegui nu gelinkt is aan de Amsterdammers. De twintigjarige middenvelder tekende in oktober 2022 nog een nieuw contract in Buenos Aires en zou al enige tijd op de scoutingslijst van Ajax staan.

Bij het Argentijnse medium El Crack Deportivo spreekt men zich uit over de vermeende interesse van Ajax in Saralegui. 'Ajax heeft Saralegui in het vizier. Ze volgen hem al een tijdje, waar ze al naar hem kijken sinds hij in het reserveteam zat', klinkt het. In de zomer van 2022 werd Saralegui overgeheveld van de Onder-20 naar het tweede elftal van Boca Juniors. Voorlopig zou Boca nog niks zien in een verkoop van Saralegui. 'Maar ze moeten oppassen dat er geen bod gedaan wordt als met Valentin Barco. De linksachter stond ook op de radar van Ajax, dat uiteindelijk niet tot een deal wist te komen, waar Barco nu de overstap gaat maken naar Birghton.

Wie is Jabes Saralegui?

Geboren op 12 april 2003 in General Ramírez, een plaats nabij Rosario, maakte Saralegui zijn amateurstappen bij Club Atlético y Deportivo Roma en Club Atlético Unión. Zijn profcarrière begon bij Boca Juniors, waar hij aansloot in de jeugdopleiding van de grootmacht. Zijn debuut in de hoofdmacht volgde in oktober 2023, toen Saralegui direct zijn basisdebuut maakte tegen Racing Club (2-1), waarna nog een drie wedstrijden volgde. Met de Onder-20 van de club kroonde de middenvelder zich vorig seizoen tot winnaar van de U20 Intercontinental Cup, door de jongelingen van AZ te verslaan, en de U20 Copa Livertadores. De marktwaarde van Saralegui, die nog een contract tot medio 2026 heeft, wordt geschat op 700 duizend euro.