Nieuws

Osimhen haalt weer uit: dit speelt er rondom de Nigeriaanse aanvaller van Napoli

Osimhen haalt weer uit: dit speelt er rondom de Nigeriaanse aanvaller van Napoli

10 januari - 10:55

Victor Osimhen is één van de meest gewilde aanvallers van het moment. De Nigeriaan kon in de zomer al vertrekken, maar bleef bij Napoli. De sterkhouder is echter wel eens verwikkeld in een online rel en ook nu is dat weer het geval. VoetbalNieuws zet het voor je op een rijtje.

Victor Osimhen kende afgelopen jaar een droomseizoen. Napoli werd voor het eerst sinds het Diego Armando Maradonna-tijdperk weer kampioen van Italië en dat kwam mede door sterkhouders Osimhen en Khvicha Kvaratskhelia. Beide spelers wisten niet op te houden met scoren en bezorgden de Napolitanen de eerste titel in jaren.

Waar kon Osimhen in de zomer heen?

Osimhen had de clubs voor het uitzoeken. Manchester United en Chelsea zouden in de race zijn geweest, maar de grootste aanbieding kwam uit Saudi-Arabië. Al Hilal wilde heel ver gaan voor de aanvaller, zo gaf hij zelf aan in de podcast van voormalig Chelsea speler John Obi Mikel. "Het klopt wat in de media stond. Ik heb met ze gesproken in augustus, maar wilde in Europa blijven. Hoe vaker ik nee zie, hoe meer geld ze weer boden. Het was lastig om dat af te wijzen."

De Nigeriaan besloot bij Napoli te blijven, maar dit seizoen gaat het een stuk minder. Napoli staat slechts negende en heeft halverwege het seizoen een achterstand van twintig punten op koploper Internazionale. Zelf kwam Osimhen tot slechts zeven doelpunten, evenveel als Joshua Zirkzee.

Waardoor kwam Osimhen al meermaals in het nieuws?

Door de tegenvallende resultaten gaat het intern niet goed bij Napoli. De Italianen wisselde al meermaals van trainer en ook Osimhen zit niet lekker op zijn gemak meer bij de club, stelden Italiaanse media. Toch verlengde de aanvaller zijn contract met een clausule ter waarde van 120 miljoen euro.

In september gebeurde echter iets opmerkelijks. Napoli postte zelf een video op TikTok waarin de spot werd gedreven met de aanvaller nadat hij een penalty miste. De Nigeriaan werd flink belachelijk gemaakt door zijn eigen club en al snel meldde zijn zaakwaarnemer dat de ploeg juridische stappen kon verwachten. Zo ver kwam het niet, maar er doken wel filmpjes op waarin te zien was dat Osimhen niet heel gelukkig op de club te zien was.

In aanloop naar de Afrika Cup is de 25-jarige aanvaller weer in het nieuws gekomen. Nu omdat de zaakwaarneer van Kvaratskhelia een opmerkelijke uitspraak heeft gedaan over de Nigeriaan. "Hij heeft een nieuw contract getekend, maar denk je echt dat hij zijn hele carrière bij Napoli blijft? Ik kan je nu voorspellen dat Osimhen volgende zomer naar Saudi-Arabië vertrekt", vertelde Mamuka Jugeli bij het Georgische 1TV. Osimhen was hier niet van gediend en haalde op Instagram uit. "Beste Mamuka Jugeli, je bent een stuk vuil en een schande. Ik schaam me kapot voor jouw manier van denken. Dumbfuck! Houd mijn naam uit je mond!"