Breaking news

Verrassend nieuws uit Turkije: Van Bronckhorst tóch niet naar Besiktas

Verrassend nieuws uit Turkije: Van Bronckhorst tóch niet naar Besiktas

7 januari - 16:55 Laatste update: 16:58

Giovanni van Bronckhorst wordt tegen alle verwachtingen in tóch niet de nieuwe trainer van Besiktas. De Turkse topclub heeft gekozen voor Fernando Santos. 

Het feit dat Besiktas voor Santos gekozen heeft komt uit het niets. Van Bronckhorst leek hard op weg naar de Süper Lig. Enkel een assistent ontbrak nog voor de oud-trainer van Feyenoord en Rangers FC. Lang was Jean-Paul van Gastel in beeld om die functie te bekleden, maar NAC liet de trainer niet gaan. Het is onbekend waarom Besiktas uiteindelijk voor Santos gekozen heeft. 

Santos is inmiddels 69 jaar en versleet in zijn trainerscarrière al de nodige clubs en landen. De Portugees trainde eerder FC Porto, AEK Athene, Panathinaikos, Sporting Portugal, Benfica en PAOK Saloniki. Daarna koos de trainer voor het bondscoachschap bij achtereenvolgens Griekenland, Portugal en Polen. In 2016 wist Santos Portugal naar de EK-titel te leiden. 

Door de afgeketste deal blijf Van Bronckhorst zonder werk zitten. De trainer stond voor het laatst aan het roer bij Rangers, waar hij onder meer de Europa League-finale haalde. Uiteindelijk werd hij ontslagen door tegenvallende resultaten.