Nieuws

Waar zou Hercules de achtste finale van de KNVB Beker spelen tegen Cambuur?

Waar zou Hercules de achtste finale van de KNVB Beker spelen tegen Cambuur?

18 januari - 19:40 Laatste update: 19:40

USV Hercules schakelde onlangs Ajax uit in de KNVB Beker. Dat deed de amateurclub op bezoek in de Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht. In de volgende ronde staat een thuiswedstrijd met SC Cambuur op het programma, maar deze zou ergens anders worden afgewerkt. Wegens een onbespeelbaar veld gaat dat niet door. VoetbalNieuws legt het je uit. 

Galgenwaard geen optie, maar wel in Utrecht

Gezien veiligheidsredenen is het sportpark van Hercules zelf net als destijd tegen Ajax geen optie en dus moet er worden uitgeweken naar een andere vesting. Dat zal niet de Galgenwaard worden, aangezien Utrecht nu tegenstribbelt. Het veld is namelijk al jaren een pijnpunt in de Domstad en de club wil dit nu sparen voor het thuisduel met PSV, dat drie dagen na de wedstrijd tussen Hercules en Cambuur zal plaatsvinden.

Er zou worden uitgeweken naar Zoudenbalch, het complex waar Jong FC Utrecht zijn wedstrijden afwerkt. Duizend toeschouwers van Hercules en honderd fans van Cambuur konden aanwezig zijn bij het duel, maar wegens een onbespeelbaar veld werd het duel afgelast.