Transfernieuws

Op welke posities wil Ajax zich deze winter gaan versterken op de transfermarkt?

Op welke posities wil Ajax zich deze winter gaan versterken op de transfermarkt?

7 januari - 21:45 Laatste update: 21:45

De winterse transferperiode is van start en dat betekent dat clubs zich weer kunnen gaan roeren op de transfermarkt. Dat geldt ook voor Ajax, de club die volgens John van ‘t Schip de top drie hoopt te bestormen. Daar zijn wellicht nieuwe spelers voor nodig en volgens toonaangevende media zijn er enkele transferprioriteiten.

Een vervanger van Álvarez

Van Ajax is bekend dat ze nog altijd een type Edson Álvarez missen. De Mexicaan vertrok afgelopen zomer naar West Ham United en heeft zich daar geruisloos in de basis gespeeld. Álvarez voegde met zijn agressiviteit en ervaring een hoop toe aan het spel van de Amsterdammers en daar zijn de gehaalde vervangers of jeugdspelers nog niet consistent toe in staat.

Zo beschikt Ajax momenteel over Benjamin Tahirovic, Sivert Mannsverk en Silvano Vos voor de positie als controlerende middenvelder. De Bosniër blijkt in ieder geval meer een nummer acht te zijn dan een nummer zes. Van Mannsverk hebben we nog niet veel gezien, maar de Deen is nog altijd geblesseerd en dus kan Ajax daar nu niet op rekenen. Vos maakte tijdens de minuten die hij speelde al geregeld de nodige indruk, maar zijn jonge onbevangenheid maakt dat hij nog niet betrouwbaar genoeg is om alle wedstrijden in de basis te spelen. Volgens Voetbal International staat een ervaren controlerende middenvelder dus op de verlanglijst.

Buitenkansje

Gezien de financiële situatie van Ajax is het nu vrij lastig om grote uitgaven te doen, zo liet kersvers lid van de Raad van Commissarissen Danny Blind al doorschemeren. VI meldde eerder al dat Ajax dan ook kijkt naar het zogeheten ‘buitenkansje’. Dat kunnen spelers zijn in elke linie.