Nieuws

Hoeveel gaat Giovanni van Bronckhorst ongeveer verdienen bij Besiktas?

Hoeveel gaat Giovanni van Bronckhorst ongeveer verdienen bij Besiktas?

3 januari - 11:26

Er wordt steeds meer bekend over de mogelijke aanstelling van Giovanni van Bronckhorst als nieuwe trainer van Besiktas. Turkse media lijken al te weten hoeveel de Nederlandse coach ongeveer moet gaan verdienen. VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Wat is het salaris van Giovanni van Bronckhorst bij Besiktas?

Volgens Fanatik zou Van Bronckhorst namelijk een contract voor anderhalf jaar hebben getekend, met een waarde van 1,3 miljoen euro. Dat betekent dat de voormalige trainer van onder meer Feyenoord en Rangers FC ongeveer 72.000 euro per maand gaat verdienen.

Van Bronckhorst moet Besiktas er in de Süper Lig weer bovenop helpen. De ploeg staat momenteel op een vijfde plaats en nam in november afscheid van oud-Fortuna-spits Burak Yilmaz. De Turkse voetballegende was na zijn loopbaan als speler bij Besiktas aan zijn eerste trainersklus begonnen, maar zonder succes. In de tussentijd stond Riza Calimbay even als interim-coach voor de groep.

Van Bronckhorst zou bovendien Jean-Paul van Gastel graag als assistent willen meenemen naar Istanbul. Laatstgenoemde is momenteel hoofdtrainer van NAC Breda, maar de KKD-club heeft al aangegeven niet te willen meewerken aan een transfer. In 2017 werden beide heren kampioen als trainers van Feyenoord.