Nieuws

Dit gebeurt er met het shirtnummer van Messi wanneer hij bij Argentinië stopt

Dit gebeurt er met het shirtnummer van Messi wanneer hij bij Argentinië stopt

31-12-2023 18:26
2

Met zijn 36 jaar én het behalen van de wereldtitel lijkt Lionel Messi bijna uitgevoetbald bij de nationale ploeg van Argentinië. Wat gebeurt er eigenlijk met het shirtnummer van La Pulga wanneer hij stopt? VoetbalNieuws vertelt je wat er met nummer 10 gebeurt bij Los Albicelestes

Messi en co. wisten in december van 2022 Frankrijk te verslaan in de WK-finale en schreven daarmee geschiedenis. Het lijkt nu een kwestie van tijd voordat Messi met pensioen gaat. Zijn legendarische shirtnummer, nummer 10 van Argentinië, komt daarmee vrij. Of toch niet?

Claudio Tapia, de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, is duidelijk over de mogelijke opvolger van Messi. "Wanneer Messi stopt bij de nationale ploeg, zorgen wij ervoor dat niemand ooit weer nummer 10 zal dragen. Het nummer gaat samen met hem met pensioen om hem te eren", aldus Tapia. 

De kleine Argentijn staat nu op 180 interlands en vond daarin 106 keer het net. In 2023 verliet de speler Paris Saint-Germain om zich bij het Inter Miami CF van David Beckham te voegen.