Nieuws

Wie is Messinho, het Braziliaanse supertalent op de radar van Europese clubs?

Wie is Messinho, het Braziliaanse supertalent op de radar van Europese clubs?

29-12-2023 09:14 Laatste update: 12 april - 08:50

De talenten uit Brazilië blijven zich maar in de kijker van de Europese top spelen. Na Endrick lijkt de zestienjarige Estevão Willian ook spoedig een miljoenentransfer te gaan maken. Maar wie is deze aanvaller, die onder de voetbalnaam Messinho speelt? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor!

Wie is Messinho?

Estevão Willian, of Messinho, werd op 24 april 2007 geboren in het Braziliaanse Franca. In 2017 werd de speler opgepikt door Cruzeiro, dat hem in de jeugdopleiding stalde. De talenten van Willian, die zichzelf Messinho noemt vanwege de gelijkenissen met Lionel Messi, werden al op jonge leeftijd duidelijk. Op tienjarige leeftijd tekende Messinho al een profcontract bij Nike. Daarmee werd de Braziliaan de jongste speler onder contract bij Nike: het record werd daarmee van Rodrygo afgepakt. In 2021 maakte de speler de overstap naar Palmeiras.

In oktober van dit jaar maakte de tiener nog een hattrick tegen Sao Paolo, waardoor de landstitel in het O17-team van Palmeiras een feit werd. In het O17-team van de Braziliaanse nationale ploeg staat de teller op drie goals na vijf interlands. Messinho mag vanwege zijn leeftijd pas in 2025 de overstap naar Europa maken en de topclubs staan in de rij. Naast FC Barcelona zouden ook Real Madrid, Paris Saint-Germain, Manchester City, MNanchester United, Arsenal én Chelsea geïnteresseerd zijn. Volgens Mundo Deportivo had Barça al afspraken gemaakt met de zaakwaarnemer van Messinho om de eerste gesprekken aan te gaan. Vitor Roque sloot al een deal met Barça en volgens de krant willen de Catalanen maar wat graag het volgende supertalent inlijven. 

Messinho trefzeker bij debuut

Op 12 april mocht Willian zijn eerste profminuten maken. Tijdens de wedstrijd tegen Liverpool FC in de Copa Libertadores speelde de aanvaller 68 minuten mee en was direct trefzeker. Palmeiras won de wedstrijd uiteindelijk met 3-1.