Nieuws

Kluivert in bijzonder lijstje: zo vaak scoorde vader en zoon in de Premier League

Kluivert in bijzonder lijstje: zo vaak scoorde vader en zoon in de Premier League

26-12-2023 17:45

In de Premier League staan Patrick Kluivert en zoon Justin in een bijzondere lijst. De vader en zijn zoon waren tijdens hun carrière als voetballer namelijk allebei trefzeker in de competitie. Iets wat niet vaak is voorgekomen. VoetbalNieuws neemt de bijzondere lijst van scorende vaders en zonen in de Premier League met je door!

In totaal is het in de moderne geschiedenis voorgekomen dat een zoon na zijn vader ook trefzeker was in de Premier League. Op nummer drie in de bijzondere lijst gaan Erling Haaland en zijn vader Alf-Inge. In de Engelse competitie droeg de oudeheer de shirts van Nottingham Forest, Leeds United en Manchester City. In totaal was Alf-Inge in 181 wedstrijden achttien keer trefzeker. In 2022 volgde zoon Erling in de voetsporen van zijn vader, door de overstap naar Manchester City te maken. De spits was in zijn eerste vijftig competitiewedstrijden vijftig keer trefzeker.

Patrick en Justin Kluivert

Met zijn doelpunt tegen Fulham op 26 december 2023 was Justin Kluivert voor de twee keer trefzeker in de Premier League. De aanvaller maakte de zomer ervoor nog de overstap naar de competitie, waar zijn vader tussen 2004 en 2005 het shirt van Newcastle United droeg. De legendarische spits was in 25 wedstrijden goed voor zes doelpunten.

Doelpuntrijke vaders en zonen in de Premier League

Naast de familie Haaland en Kluivert zag de Premier League nog eens zeven vaders en zonen zien scoren in de competitie. Voor Ian Wright is dit zelfs twee keer het geval.

1. Ian + Shaun Wright-Phillips: 146 doelpunten (113 om 33)
2. Ian + Bradley Wright-Phillips: 114 doelpunten (113 om 1)
3. Alf-Inge + Erling: 68 doelpunten (18 om 50)
4. Paul + Tom Ince: 45 doelpunten (42 om 3)
5. Alan + Jack Cork: 14 doelpunten (5 om 9)
Paul + Darnell Furling: 14 doelpunten (13 om 1)
6. Patrick + Justin Kluivert: 8 doelpunten (6 om 2)
7. Jimmy + Nathaniel Phillips: 4 doelpunten (3 om 1)