Nieuws

Brands wilde verdediger naar PSV halen: 'Enige met gevoel dat hij zelf niet wilde'

Brands wilde verdediger naar PSV halen: 'Enige met gevoel dat hij zelf niet wilde'

20-12-2023 13:24

Marcel Brands had afgelopen zomer één speler maar wat graag naar PSV willen halen. Helaas kregen de Eindhovenaren bij Davinson Sánchez het gevoel dat de Colombiaan zelf niks zag in een terugkeer naar de Eredivisie, zo geeft de algemeen directeur aan in een interview met Voetbal International.

"Sánchez was de enige bij wie we het gevoel kregen dat hij zelf niet heel graag wilde. Qua salaris leek het haalbaar. Maar alle andere spelers met wie we in gesprek gingen maakten bij hun toenmalige club snel duidelijk dat ze naar PSV wilden", geeft Brands aan over de haalbaarheid van de centrale verdediger. "Ze dachten goed mee om de deal mogelijk te maken, bijvoorbeeld door bepaalde voorwaarden te laten vallen. Bij Sánchez ging het anders. Daarom maakten we de keuze om daar niet aan te blijven trekken en Armel Bella-Kotchap te huren." Later koos Sánchez toch voor een vertrek bij Tottenham en ging het avontuur bij Galatasaray, dat 9,5 miljoen neer moest tellen.

Goede band met Lozano

Een speler die wel graag zelf terug wilde keren bij PSV, was Hirving Lozano. Afgelopen zomer telde PSV vijftien miljoen euro neer voor de aanvaller van Napoli, die in 2019 nog 45 miljoen voor de Mexicaan over had. Brands spreekt van een band die hij heeft opgebouwd met de familie van Lozano, rond het aantrekken van de aanvaller in 2017. "Zijn zaakwaarnemer belde dat er een mogelijkheid was. We vonden het halen van de Champions League wel een voorwaarde. Hoe aantrekkelijk het ook was om meteen ja te zeggen, we wilden niet nog meer risico nemen." Na zijn terugkeer zorgde Lozano in veertien optredens voor vijf doelpunten en twee assists.