Transfernieuws

'PSV verwelkomt vierde Amerikaan: huurling keert per 1 januari terug in Eindhoven'

'PSV verwelkomt vierde Amerikaan: huurling keert per 1 januari terug in Eindhoven'

20-12-2023 08:45

PSV gaat met Richard Ledezma weer een verhuurde speler in de armen sluiten, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Wat er met de 23-jarige Amerikaan gaat gebeuren, is de grote vraag.

Ledezma kwam in 2019 naar PSV, wist vervolgens zijn debuut te maken in de hoofdmacht maar liep een zware kruisbandblessure op. Nadat de middenvelder zijn rentree had gemaakt werd in Eindhoven besloten dat het beter was om over te gaan op verhuur. Dat gebeurde, aan New York City FC in zijn thuisland. Na 23 officiële wedstrijden en vier assists keert hij nu per 1 januari terug bij PSV.

Het contract van Ledezma loopt nog tot 2025, maar wat er nu met hem gaat gebeuren is nog niet bekend, aldus het ED. De Eindhovenaren zijn naar verluidt sowieso niet zo happig op de verkoop van spelers aankomende winter omdat dat de groepsdynamiek zou verstoren. Die leidt op dit moment tot goede resultaten.

Mocht Ledezma gewoon in Eindhoven blijven, dan is hij de vierde Amerikaan in de selectie. Ricardo Pepi, Malik Tillman en Sergiño Dest zijn de overige drie.