Transfernieuws

'Ajax wil wederom versterking op specifieke positie: 'Dat zegt ook wel genoeg''

'Ajax wil wederom versterking op specifieke positie: 'Dat zegt ook wel genoeg''

19-12-2023 21:38 Laatste update: 21:39

Ajax gaat in de zomer op zoek naar een nieuwe linksback. Dat weet clubwatcher Tim van Duijn van Voetbal International te melden. De Amsterdammers lijken voor de komende winterse transferperiode hun focus vooral te leggen op het controlerende middenveld.

Ajax investeerde afgelopen zomer flink in de linksbackpositie, maar kreeg daar qua prestaties eigenlijk niets voor terug. Borna Sosa en Gaston Ávila werden voor miljoenen naar de Johan Cruijff Arena gehaald, maar komen daar niet uit de verf. Ávila wordt vooral als centrale verdediger gezien. Verder heeft trainer John van 't Schip nog de beschikking over Ar'Jany Martha en Anass Salah-Eddine. Owen Wijndal wordt momenteel verhuurd aan Royal Antwerp.

"Niet voor de winter, maar wel voor de zomer. Dat zegt ook wel genoeg", aldus Van Duijn, geciteerd door VoetbalPrimeur. Daarmee doelt hij vooral op het perspectief voot Sosa en Salah-Eddine. Kroatisch international Sosa zou ook rekening moeten houden met een andere situatie. "Of Sosa het gaat redden weet ik niet, maar ze kijken wel naar een nieuwe back voor de zomer."

Turkse media linkten Ajax onlangs aan oud-PSV’er Angeliño, maar de journalist van VI wil geen namen noemen.