Nieuws

Wie is René van der Kooij, de trainer die bezig was met het sprookje van Hercules?

Wie is René van der Kooij, de trainer die bezig was met het sprookje van Hercules?

25 januari - 15:10 Laatste update: 23:15

Met USV Hercules zorgde René van der Kooij voor een bizarre stunt door Ajax uit te schakelen. De ploeg uit Utrecht was in een knotsgekke wedstrijd met 3-2 te sterk en bekerde zo ten koste van de Amsterdammers door. In de kwartfinales maakte de amateurs een knotsgekke wedstrijd tegen Cambuur mee, dat pas diep in de blessuretijd van de verlening met 3-4 te sterk was. VoetbalNieuws stelt sprookjemaker Van der Kooij aan je voor.

Wie is de trainer van USV Hercules?

Bij Hercules staat sinds 2019 de 53-jarige René van der Kooij aan het roer. De oefenmeester was op dat moment al werkzaam binnen de club, als technisch manager. Na het vertrek van toenmalig coach Jochem Twisker, werd hem gevraagd of hij wellicht geen geschikte man was voor de functie van hoofdtrainer van het eerste.

Prestaties René van der Kooij bij USV Hercules

Voor Van der Kooij aan de slag ging als hoofdcoach van Hercules, bekleedde hij dezelfde funties bij SO Soest en SCH’44, clubs die momenteel uitkomen in de Tweede en Derde Klasse. De coach staat bekend als iemand die het aanvallende voetbal niet schuwt en speelt met zijn team veelal in een 4-3-3 formatie. Onder Van der Kooij is Hercules al jaren een stabiele middenmoter in de Derde Divisie A, met als hoogte- en dieptepunt het seizoen 2021/2022. Hercules stond op het punt om kampioen te worden en te promoveren naar de Tweede Divisie, maar door een doelpunt van ADO'20 in de blessuretijd ging die droom in rook op.

Momenteel staat Hercules op de elfde plaats in de Derde Divisie. Op weg naar de bekerstunt tegen Ajax schakelde de ploeg ook Berkum en Scheveningen uit. In de achtste finales moest de Utrechtse ploeg het opnemen tegen SC Cambuur.  Met Van der Kooij aan het roer wist Hercules in 94 wedstrijden al 47 overwinningen te boeken, waar er dertig verloren gingen.