Nieuws

Opmerkelijk, maar waar: Scherpen speelde maanden door met kruisbandblessure

Opmerkelijk, maar waar: Scherpen speelde maanden door met kruisbandblessure

16-12-2023 10:57 Laatste update: 13:44

Kjell Scherpen liep in de zomer een kruisbandblessure op en zal daar komende week aan worden geopereerd. Opvallend aangezien de doelman dus maanden lang doorspeelde met de blessure.

Scherpen wordt dit seizoen gehuurd door Sturm Graz van Brighton & Hove Albion. De doelman liep in de zomer al een kruisbandblessure op, maar besloot door te spelen. In totaal staat de teller op 27 wedstrijden. "Hij wilde de ploeg heel graag helpen en kon zonder problemen spelen", vertelt een woordvoerder van de club aan AFA. "Hij had ook volgend jaar kunnen spelen, maar de operatie wordt uitgevoerd om hem voor de toekomst te beschermen en om zijn carrière op lange termijn niet in gevaar te brengen."

Scherpen zal dit seizoen niet meer in actie komen voor Sturm Graz. De club had de Nederlandse doelman voor een seizoen gehuurd en gaat nu in gesprek met Brighton of er een mogelijkheid is op een extra seizoen. Dit seizoen was Scherpen de vaste doelman van Sturm en speelde hij onder andere tweemaal in de Champions League-voorronde tegen PSV.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.